Mediation

ort samengevat helpt een mediator bij het oplossen van een conflict. De hulp bestaat uit het begeleiden van de gesprekken, de communicatie over en weer en onderhandelingen tussen de betrokkenen. Het doel van mediation is de betrokkenen, waartussen het conflict bestaat, weer tot elkaar te brengen om gezamenlijk tot een oplossing te komen die voor de betrokkenen acceptabel is.Mediation betekent in de Engelse taal bemiddeling. Kort samengevat helpt een mediator bij het oplossen van een conflict. De hulp bestaat uit het begeleiden van de gesprekken, de communicatie over en weer en onderhandelingen tussen de betrokkenen. Het doel van mediation is de betrokkenen, waartussen het conflict bestaat, weer tot elkaar te brengen om gezamenlijk tot een oplossing te komen die voor de betrokkenen acceptabel is.

Een mediator begeleid als bemiddelaar en is onafhankelijk, onpartijdig en be(ver)oordeelt niet. De mediator bemoeit zich dan ook niet met de inhoud van het conflict. Uitgangspunten om mediation succesvol te maken tussen de betrokkenen zijn het voornemen en onderlinge belang om tot een oplossing te komen.

Binnen de mediation richt ik mij met name op burenruzies, erfenis, familieruzie, ruzie op school en zakelijke conflicten.

Wilt u weten wat ik als mediator voor U kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Kijk onder contact voor meer informatie.