Executeur

Een Register Executeur regelt de afwikkeling van een nalatenschap. In een testament kan een executeur worden benoemd. Indien de voorkeur uit gaat naar een professionele executeur dan wordt dit een Register Executeur genoemd. Ook kunnen de erfgenamen er gezamenlijk voor kiezen om een Register Executeur via een volmacht te benoemen om namens de erfgenamen de nalatenschap af te wikkelen. Een executeur regelt de afwikkeling van een nalatenschap. In een testament kan een executeur worden benoemd. Indien de voorkeur uit gaat naar een professionele executeur dan wordt dit een Executeur-afwikkelingsbewindvoerder genoemd. Ook kunnen de erfgenamen er gezamenlijk voor kiezen om een executeur via een volmacht te benoemen om namens de erfgenamen de nalatenschap af te wikkelen. Een executeur ontzorgt de nabestaanden en neemt de administratieve, juridische, financiële en fiscale zaken uithanden. M.a.w. het afhandelen van alle werkzaamheden die komen kijken bij een nalatenschap zoals bijvoorbeeld het leegruimen en verkopen van een woning, zoeken naar een interim-manager voor de onderneming of het begeleiden van de verkoop van het bedrijf. De executeur werkt transparant, betrouwbaar en houdt rekening met de wensen van de overledene en nabestaanden.

Bij leven assisteert de executeur in de voorbereiding van een nalatenschap. Aan de hand van een nalatenschap dossier worden de wensen opgenomen. Hierbij valt te denken aan het verloop van de uitvaart, het vastleggen naar wie in de familie bepaalde erfstukken gaan, wat gebeurt er met de inboedel, nalaten aan bepaalde goede doelen, nagaan of er fiscale vrijstellingen zijn en begeleiden in het opstellen of aanpassen van een testament bij de notaris.

Vanwege het plotseling gebeuren van een overlijden werk ik niet met vaste openingstijden en ben ik ook bereikbaar en beschikbaar in de avond en het weekend. Wilt u weten wat ik als executeur voor U kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Kijk onder contact voor meer informatie.